https://iniconswetrust.com

greekGrooming

Η Byredo παρουσιάζει το Lil Fleur

GROOMING

Η Byredo παρουσιάζει το Lil Fleur

Αιχμαλωτίζοντας μια σύνθετη προσωπικότητα!

ΣΥΝΟΨΗ

”Έχω την αίσθηση ότι το άρωμα, συχνά προσπαθεί να συλλάβει μια ιδέα ή ένα συναίσθημα. Το Lil Fleur επιχειρεί να αιχμαλωτίσει μια σύνθετη προσωπικότητα, κάποια που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε. Σαν αδελφός προς αδελφή και σαν πατέρας προς κόρη, για μένα δεν υπάρχει πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία από την προσωπικότητα ενός νεανικού πνεύματος.” Ben Gorham, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Ιδρυτής της Byredo.

Όπως συμβαίνει συχνά με τα αρώματα της Byredo, έτσι και στο Lil Fleur υπάρχει ένα είδος συναισθησίας. Εμπνευσμένο από τον έντονο, ορμητικό κόσμο των νεανικών συναισθημάτων, χαρούμενων αλλά και θλιμμένων, το άρωμα του Lil Fleur είναι τελικά μια ερμηνεία υπόσχεσης και δυναμικής, τόλμης και ειλικρίνειας. Το ερώτημα ήταν πώς αυτός ο κόσμος του εφηβικού πνεύματος θα μπορούσε να αποδοθεί ξανά, από την Byredo, αυτή τη φορά όμως οπτικά. Οι επί χρόνια συνεργάτες στο τμήμα δημιουργικού σχεδιασμού M/M (Paris) και Craig McDean—καλλιτεχνική διεύθυνση και φωτογραφία, αντίστοιχα —είχαν σαν αποστολή να παρουσιάσουν τον κόσμο του Lil Fleur, πλήρως ανεπτυγμένο, με ένα καστ αληθινών χαρακτήρων, ως μια ζωντανή και πολύπλευρη ενσάρκωση του εφηβικού πνεύματος.

Η διαδικασία της επιλογής των κοριτσιών που θα γίνονταν η προσωποποίηση του Lil Fleur, πραγματοποιήθηκε τόσο στην ίδια την πόλη όσο και σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2020, για τις φωτογραφήσεις και τις συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020. Από τα κορίτσια που ανακαλύφθηκαν σε σχολεία και στο δρόμο, επιλέχθηκαν δώδεκα, και από αυτά, τα έξι θα εμφανιστούν στο πρώτο κύμα της καμπάνιας: η Lauryn Schmid, η Olivia Beeken, η Ava Gridley, η Brooke Davis, η Ruby Salvatore Palmer και η NayahBlake.

Στην καμπάνια, οπτικές και μέσα συγκρίνονται και αντιπαραβάλλονται, από μια ηθελημένα κλασική φόρμα φωτογραφικής απεικόνισης, μέχρι μια αυτοπαρουσίαση με smartphone επιμελημένη από τις ίδιες, αλλά και μια σειρά από κινηματογραφημένες συνεντεύξεις που κρατούν την ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Έννοιες μνήμης, μυρωδιάς, ταυτότητας, υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας όλα γίνονται αντικείμενο πειραματισμού, σε αναζήτηση μιας πολυδιάστατης εικόνας: της εικόνας ενός προσώπου, εσωτερικής όσο και εξωτερικής, που εμπνέει και φορά Lil Fleur.

ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

“Από το ξεκίνημα της Byredo , ο Ben Gorham πειραματίστηκε με τις ιδέες της μυρωδιάς και της ανάμνησης. Κατά κάποιο τρόπο είναι σα να δημιουργεί μια ψυχική ισορροπία μέσω του αρώματος. Για να παρατηρήσουμε αυτήν την ηλικία, τη στιγμή της μετάβασης ανάμεσα στο παιδί και στον ενήλικα, έπρεπε και πάλι να προσπαθήσουμε να συλλάβουμε οπτικά αυτήν την ισορροπία. Θελήσαμε να επιλέξουμε αληθινούς ανθρώπους, αλλά και πάλι, να χρησιμοποιήσουμε τέχνασμα και λούστρο. Θελήσαμε με τον Craig McDean , να επιστρέψουμε σε μια φόρμα απεικόνισης, προγενέστερη της μιας χρήσης, για να δημιουργήσουμε μια προσωπογραφία, πραγματικό ενθύμιο εκείνης της στιγμής, όχι μόνο στις δικές τους ζωές αλλά και στις δικές μας. Το σχεδιασμένο επίστρωμα δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο, αλλά σχεδόν το υποσυνείδητο της εικόνας, αυτό που κρύβεται στο μυαλό των κοριτσιών.”

Το τελετουργικό της απεικόνισης πραγματοποιείται για να αποδώσει τη χρονική στιγμή της «ιεροτελεστίας του περάσματος» στο Lil Fleur . Σε ό,τι δε αφορά το άρωμα, η φωτογραφία του Lil Fleur έχει στόχο να ανακαλέσει στο θεατή μνήμες από το παρελθόν αλλά και το παρόν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙKH EIKONA

Με σημείο εκκίνησης την παραδοσιακή φλοράλ πτυχή του Lil Fleur , στην κύρια εικόνα της καμπάνιας χρησιμοποιήθηκε μια παλαιότερη, σχεδόν συμβολική, προσέγγιση απεικόνισης. Κάθε κορίτσι κρατά ένα λουλούδι και φωτογραφίζεται μπροστά από ένα χρωματιστό φόντο που υποδηλώνει ένα στοιχείο του αρώματος: Φραγκοστάφυλο, Τριαντάφυλλο, Μανταρίνι, Σαφράν , Άμπερ και Ξανθό Ξύλο. Στην τελευταία εικόνα, μια επίστρωση σχεδιασμένη στο χέρι, αντανακλά τις προσωπικές σκέψεις και τα συναισθήματα των ίδιων των ατόμων, με φράσεις παρμένες από τις κινηματογραφημένες συνεντεύξεις τους.

ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αυτό το πιο τυπικό, pro online στιλ φωτογραφικής απεικόνισης έρχεται σε αντίθεση με την κινηματογράφηση και φωτογράφιση από τα ίδια τα κορίτσια, του «κανονικού» εαυτού τους που προηγήθηκε της φωτογραφικής λήψης. Δημιουργώντας ένα είδος βίντεο ημερολογίου, τα κορίτσια ενθαρρύνθηκαν να δουν τον εαυτό τους με ένα τρόπο μη στυλιζαρισμένο, ειλικρινή και χαλαρό.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στις κινηματογραφημένες συνεντεύξεις επετεύχθη η ισορροπία. Οι φαινομενικά αθώες, ίδιες ερωτήσεις, που έγιναν σε κάθε άτομο, προσέφεραν καθημερινές αποκαλύψεις, που ήταν εντυπωσιακά βαθιές και έντιμες. Οι απαντήσεις ήταν εντέλει αποκαλυπτικές ως προς τον χαρακτήρα τους και έδειξαν, γιατί κάθε κορίτσι επιλέχθηκε για να γίνει η προσωποποίηση μιας πτυχής του Lil Fleur.

Τι εύχεσαι περισσότερο;

Ποια θα ήθελες πιο πολύ να είσαι;

Ποιος είναι ο ορισμός σου για την ευτυχία;

Ποιος είναι ο ορισμός σου για τη δυστυχία;

Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που σου έχει συμβεί ποτέ;

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχει συμβεί ποτέ;

Ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που έχεις κάνει ποτέ;

Για σένα τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή να αξίζει;

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή σου αβάσταχτη;

“Το ωραίο με τα αρώματα είναι ότι μας αφηγούνται μια ιστορία. Το καθένα από αυτά κρύβει πίσω του συναίσθημα και σκέψη. Το Lil Fleur δεν έχει να κάνει με λουλούδια αλλά με συναισθήματα και εκείνον το δεσμό με το παρελθόν, κάπου ανάμεσα στη μυρωδιά και την ανάμνηση. Η φωτογράφιση και κινηματογράφηση αυτού του project με γύρισε πίσω, σ’ εκείνη τη φάση της δικής μου ζωής, στο πώς ήταν να είσαι έφηβος. Συνήθως φωτογραφίζω ρούχα, εδώ όμως φωτογραφίζω συναισθήματα. Έπειτα, υπάρχει αυτή η έννοια της ενσυναίσθησης… Συλλαμβάνω με το φακό μου την αίσθηση αυτών των όμορφων ανθρώπων, σε αυτήν την όμορφη στιγμή της ζωής τους και την ίδια στιγμή ανατρέχω στη δική μου ζωή.” Craig McDean

ΤΟ ΑΡΩΜΑ

Ένας θηλυκός κόσμος ανακαλείται στη μνήμη από έναν άνδρα αρωματοποιό, κι όμως, είναι ένα άρωμα που περιμένει να ανακαλυφθεί από κάθε φύλο. Από πολλές απόψεις, το Lil Fleur είναι η εξερεύνηση ενός παραδοσιακού φλοράλ αρώματος -αν και η προσέγγισή του είναι απόλυτα σύγχρονη. Στην καρδιά του χορεύει το Δαμασκηνό Τριαντάφυλλο, σπινθηροβόλο, τριζάτο και τρυφερό μέσα στη γλυκύτητα και το φως του. Σύμβολο της αγάπης και της ομορφιάς, της μυστικότητας και της ενότητας, αποτελεί τον κυρίαρχο τόνο στη μαγεία ενός κοριτσίστικου κόσμου. Οι νότες Φραγκοστάφυλου και Μανταρινιού της κορυφής, εντείνουν την τριζάτη λάμψη, σαν τη βελόνα που αγγίζει το βινύλιο. Την ίδια στιγμή, το Σαφράν με τους θερμούς του τόνους, το μαλακώνει, ενωμένο με το πιο αρρενωπό ακόρντο Δέρματος που επίσης βρίσκεται στην καρδιά του αρώματος. Ξανθά ξύλα, Άμπερ και Βανίλια, προσθέτουν στη βάση του αρώματος στέρεες νότες, εκλεπτυσμένες, διακριτικές, ανακουφιστικές.

ΝΟΤΕΣ

Κορυφή: Φραγκοστάφυλο, Μανταρίνι, Σαφράν

Καρδιά: Δαμασκηνό Τριαντάφυλλο(έλαιο), Δέρμα

Βάση: Ξανθά Ξύλα, Άμπερ, Βανίλια

Τα προϊόντα BYREDO διατίθενται αποκλειστικά στο attica Golden Hall, στο attica City Link και στο atticabeauty.gr

share