https://iniconswetrust.com

greekGroomingnewhomeslider

ART BASEL, Μαϊάμι, PAVILION του Ελβετικού οίκου LA PRAIRIE

GROOMING

ART BASEL, Μαϊάμι, PAVILION του Ελβετικού οίκου LA PRAIRIE

Με αφορμή το νέο καινοτόμο λανσάρισμα της συλλογής Platinum Rare Collection ο ελβετικός οίκος La Prairie ανέθεσε στον γνωστό Ελβετό αρχιτέκτονα Mario Botta να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο εμπνευσμένο από την προέλευση της ζωής. Το εντυπωσιακό έργο με ονομασία Archisculpture βρισκόταν στον χώρο της La Prairie στην έκθεση Art Basel του Μαϊάμι στα μέσα Δεκεμβρίου.
“Η έκθεση Art Basel στο Μαϊάμι σηματοδοτεί το δεύτερο έτος συνεργασίας μας με την Art Basel, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ιδανική για να εκφράσει την εγγενή σχέση της La Prairie με τον κόσμο της τέχνης”, δήλωσε ο Greg Prodromides, Chief Marketing Officer του οίκου La Prairie. “Κατά τη δημιουργία της τελευταίας καινοτομίας της La Prairie – Platinum Rare Cellular Life-Lotion, οι Ελβετοί επιστήμονες της La Prairie επεδίωξαν να εντοπίσουν την πηγή της αναζωογόνησης, να απομονώσουν και να αιχμαλωτίσουν τη δύναμη της στην καρδιά της διαδικασίας της αναζωογόνησης. Η δύναμη της ζωής είναι αυτή που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε αυτή την πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνεργασία με τον Mario “, πρόσθεσε. Σχεδιάζοντας μια κατασκευή σε φυσικό μέγεθος που δεν προορίζεται μόνο για να την παρατηρούν και να την θαυμάζουν εξωτερικά, αλλά για να μπαίνει κάποιος μέσα και να την βιώνει από το εσωτερικό της, ο κ.Botta μπόρεσε να αποτυπώσει την ουσία από όπου ξεκινά η ζωή. Οι κομψές κάθετες ξύλινες λωρίδες, ευθυγραμμισμένες, σχεδόν σαν θηλυκές καμπύλες, προσκαλούν τον επισκέπτη να ερευνήσει τι βρίσκεται στο εσωτερικό της κατασκευής. Μόλις βρεθεί στο εσωτερικό της, ο επισκέπτης βιώνει έναν χώρο που του προσφέρει μια ανάπαυλα από τον έξω κόσμο – ένα μέρος όπου ο χρόνος παραμένει στάσιμος. Παρακινούμενος να καθίσει στο μοναδικό σκαμνί του χώρου, ο θεατής γίνεται μέρος της τέχνης. Η ακουστική είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να περιβάλλει τον θεατή-συμμετέχοντα με μια παλλόμενη, σιωπηλή σύνθεση ήχου που ενισχύει την οικειότητα του εσωτερικού χώρου. Μέσω της έξυπνα σχεδιασμένης οριζόντιας οθόνης, ο συμμετέχων μπορεί να δει έναν άλλο συμμετέχοντα, καθισμένο απέναντι σε έναν ίδιο καμπύλο χώρο. Έτσι, οι δύο τους μοιράζονται την ίδια αίσθηση, αν και μόνο φευγαλέα. “Ήθελα αυτή η στιγμή να είναι μια αμοιβαία ανταλλαγή με έναν ήσυχο, προσωπικό τρόπο”, δήλωσε ο κ.Botta. “Η ζωή ξεκινάει μεσα στον πιο όμορφο, ζεστό χώρο, αυτό που θέλω να προσφέρω στον θεατή είναι μια εμπειρία σαν αυτήν και πάλι – να του προσφέρω την ευκαιρία να σκεφτεί την προέλευση της ζωής”.

Με αυτή την τελευταία συνεργασία με ακόμα έναν Ελβετό καλλιτέχνη, τον κ Botta και την εμπνευσμένη κατασκευή του – που είναι συγχρόνως ένα γλυπτό αλλά και μία κατασκευή – που συνδυάζει τους κώδικες του Bauhaus – τόσο στενά που σχετίζεται με την σχεδιαστική αισθητική της La Prairie – να προσφέρει μια εντελώς μοναδική, ασυνήθιστη, εμπειρία που τονίζει την πηγή της ζωής.

Πράγματι, ο πυρήνας της δουλειάς του κ. Botta έχει στενή σχέση με το Bauhaus, επιδεικνύοντας σαφείς επιρροές από τους Le Corbusier, Carlo Scarpa και Louis Kahn. Ο κ Botta, επικεφαλής του «Ticino Tendenza», ή «Ticino Style» – χαρακτηριζόμενο από την ακρίβεια καθώς και την χειροποίητη ποιότητα του,- του έχει εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των κύριων αισθητικών παραδόσεων της ελβετικής σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Παραδείγματα αυτής της προσέγγισης είναι το Μουσείο Jean Tinguely στη Βασιλεία, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, το Μουσείο της Samsung στη Σεούλ και η Πινακοθήκη Watari-Um στο Τόκιο. Το έργο του αποτελεί μια μοναδική συμβίωση του ορθολογισμού, του μοντερνισμού, της αντίληψης της ιστορίας, του σεβασμού προς το τοπίο και της έμφασης στην ποιητική φύση της κατασκευής. Όπως η La Prairie επισημαίνει την ομορφιά του σχεδιασμού και την ισχυρή αποτελεσματικότητα σε κάθε μία από τις δημιουργίες της, το έργο του κ. Botta είναι η πεμπτουσία της μορφής και της λειτουργικότητας.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου La Prairie με τον Mario Botta παρουσιάστηκε στην Art Basel στο Miami Beach ως μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας της La Prairie με την κορυφαία έκθεση τέχνης παγκοσμίως.

Προς τιμήν της αφοσίωσης του κ. Botta στη σημασία της κοινής εμπειρίας της τέχνης, η La Prairie πραγματοποίησε μια δωρεά στο Fondazione Teatro dell’Architettura, ένα πολιτιστικό κέντρο σχεδιασμένο από τον κ. Botta. “Η συμβολή σε ένα πολιτιστικό ίδρυμα είναι η φυσική εξέλιξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης και παρουσίας της La Prairie στον κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης”, δήλωσε ο Greg Prodromides.


Σχετικά με τη La Prairie
Η La Prairie είναι η ηγέτιδα στον χώρο της πολυτελούς περιποίησης, με παρουσία σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Συνώνυμο όχι μόνο με την πολυτέλεια, το όνομα La Prairie θυμίζει καινοτομία, αποτελεσματικότητα, παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και γνήσια Ελβετική ταυτότητα – δηλαδή αγνότητα, ακρίβεια, αναζωογόνηση και κληρονομιά υπεροχής από την ίδια τη γη στην οποία ιδρύθηκε η μάρκα το 1978. Η La Prairie προσπαθεί να εκπληρώσει την αναζήτηση για διαχρονική ομορφιά μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα προηγμένης τεχνολογίας σε συνδυασμό με εξαιρετικές συνθέσεις και την κομψή της συσκευασία
– μετατρέποντας την περιποίηση της επιδερμίδας σε τέχνη.

Σχετικά με τον Mario Botta
Γεννημένος στο Mendrisio το 1943, ο Mario Botta ξεκίνησε την καριέρα του με τον Le Corbusier και τον Louis Kahn. Αυστηρά επηρεασμένος από τους δύο μεγάλους δασκάλους του, η αρχιτεκτονική του εξελίχθηκε στο σχεδιασμό καθαρών, επιβλητικών, γεωμετρικών μορφών. Κάθε ένα από τα έργα του καλύπτεται με ένα μανδύα ιερότητας, μέσω του οποίου αποδεικνύει τη σημασία της αρχιτεκτονικής ως μέσο έκφρασης της ανθρώπινης μνήμης. Διδάσκει σε διάφορα κορυφαία αρχιτεκτονικά πανεπιστήμια, μέλος πολυάριθμων αρχιτεκτονικών ιδρυμάτων και ακαδημιών και αποδέκτης σημαντικών βραβείων και διακρίσεων, ο Mario Botta συνεχίζει να μοιράζεται το όραμά του για τη σημασία της ανάμνησης στην προώθηση της βιώσιμης σχέσης με το περιβάλλον.

Σχετικά με την έκθεση Art Basel
Το Art Basel ιδρύθηκε το 1970 από γκαλερίστες της Βασιλείας, σήμερα φιλοξενεί κορυφαίες εκθέσεις τέχνης του κόσμου, Μοντέρνας και Σύγχρονης τέχνης στη Βασιλεία, στο Μαϊάμι Μπιτς και στο Χονγκ Κονγκ. Κάθε έκθεση καθορίζεται από την πόλη φιλοξενίας και την ευρύτερη περιοχή της, είναι μοναδική, και αυτό αντικατοπτρίζεται στις γκαλερί που συμμετέχουν, στα έργα τέχνης και το περιεχόμενο του παράλληλου προγράμματος που σε συνεργασία με τους τοπικούς θεσμούς για κάθε συλλογή. Η δέσμευση του Art Basel επεκτάθηκε πέρα από τις εκθέσεις τέχνης μέσω μιας σειράς νέων ενεργειών. Το 2014, η Art Basel ξεκίνησε την πρωτοβουλία Crowdfunding, η οποία ήταν καταλύτης για την απαραίτητη βοήθεια για τα μη-εμπορικά αλλά εξαιρετικά έργα τέχνης παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει να συγκεντρώσει χορηγίες άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων στηρίζοντας περίπου 70 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο – από την Μπογκοτά ως το Χο Τσι Μινχ, το Σαν Χοσέ και την Καμπούλ. Για τις Art Basel Cities, που ξεκίνησαν το 2016, η Art Basel συνεργάζεται με επιλεγμένες πόλεις-εταίρους για την ανάπτυξη ζωντανών και συγκεκριμένων προγραμμάτων ειδικά για την κάθε πόλη. Συνδέοντας τες με τον παγκόσμιο χώρο της τέχνης μέσω της τεχνογνωσίας και του δικτύου της Art Basel, η Art Basel Cities υποστηρίζει τους εταίρους της να αναπτύξουν το μοναδικό πολιτιστικό τους τοπίο.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το artbasel.com.

PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΖΩΟΓΩΝΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ LA PRAIRIE ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ MARIO BOTTA, ΕΛΒΕΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ

Πείτε μας για το έργο σας ως αρχιτέκτων. Ποιος είναι ο τομέας που σας ενδιαφέρει;
Η τέχνη της δόμησης! Είναι μια δραστηριότητα από την αρχαιότητα που απαιτεί συνεχή ανανέωση. Η δόμηση είναι ένας τρόπος να διαμορφωθεί η ιστορία της εκάστοτε εποχής.

Πως θα προσδιορίζατε την εικαστική σας ταυτότητα;
Ο συγγραφέας ενός έργου ποτέ δεν είναι απολύτως βέβαιος για τη δημιουργική διαδικασία που θεμελιώνει τη δημιουργία του. Στα κτίρια μου, τείνω να χρησιμοποιώ απλές, γεωμετρικές και βασικές μορφές διότι όπως πιστεύω οι άνθρωποι χρειάζονται κατασκευές που να είναι σημεία αναφοράς: οι άνθρωποι κατοικούν σε ένα χώρο όταν έχουν τη δυνατότητα να προσανατολιστούν μέσα σε αυτόν.

Πως ο κόσμος της αρχιτεκτονικής και εκείνος της τέχνης συνδυάζονται; Τι έχουν κοινό;
Η αρχιτεκτονική και η τέχνη πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται τις τρέχουσες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαδικασίες. Πρέπει να δρουν σαν σεισμογράφοι, που μπορούν να μεταφράζουν τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες μιας κοινότητας, ώστε να προωθείται η ανάπτυξη της.
Η καλή αρχιτεκτονική, όπως και οι καλύτερες καλλιτεχνικές πρακτικές, έχουν πρωτοποριακό ρόλο και προωθούν την κοινωνική αλλαγή. Η τέχνη και η αρχιτεκτονική είναι επίσης μορφές γνώσης και έκφρασης και έχουν αυτή την δυνατότητα, της ανανέωσης των συναισθημάτων που κάνουν δυνατή τη συμφιλίωση του ατόμου με τον πολιτισμό, τις ελπίδες και μερικές φορές ακόμα και με τις αντιφάσεις της εποχής του. Πείτε μας για τη συνεργασία σας με τη La Prairie και τι σας ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσετε το Archisculpture;
Οι έννοιες της προέλευσης, της αιωνιότητας και της διαχρονικότητας αποτελούν τις βασικές αξίες της συλλογής Platinum Rare της La Prairie. Αυτές οι αναφορές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και με οδήγησαν στη χρήση καθαρών γεωμετρικών και σύγχρονων μορφών συνδυάζοντας την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

Και αναφορικά με το σχήμα; Ποια ήταν η ιδέα πίσω από αυτό;
Ένα εμφανές αλλά διαφανές περίπτερο. Ένα υλικό – ο κέδρος – που αφήνει μια χαρακτηριστική οσμή. Ένας χώρος που προάγει τη συνεύρεση των ανθρώπων.

Η La Prairie εκφράζει με τις συλλογές της την τέλεια συγχώνευση της τέχνης με την επιστήμη. Πως η τέχνη και η έρευνα επηρεάζουν τις δημιουργίες σας;
Η αρχιτεκτονική αντιπροσωπεύει τη συνάντηση της τέχνης με την επιστήμη, ανάμεσα στη μορφή που δίνεται από τον άνθρωπο και την τεχνική εδραιωμένη από την ιστορία.

Πως συμβολίζετε την προέλευση της ζωής σε αυτό το περίπτερο;
Το Archisculpture μπορεί να συμβολίζει ένα καταφύγιο, μια μήτρα ή μια προστατευτική θήκη όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν και να βιώσουν νέα συναισθήματα. Οι ξύλινες πτυχώσεις μεταφέρουν μια αβέβαιη κατάσταση αδιαφάνειας και διαφάνειας και τα δομικά στοιχεία δίδουν ένα αποτέλεσμα μουαρέ όταν το παρατηρεί κάποιος από απόσταση. Η ιδέα είναι να προσφέρει απλές φόρμες και υλικά ώστε να ξυπνήσουν αισθήματα και να ανοίξει ο διάλογος ανάμεσα στους επισκέπτες.

Αναφέρεστε σε αυτό το έργο τέχνης ως Archisculpture. Μπορείτε να αναλύσετε τι εννοείτε με αυτό;
Το Archisculpture εξελίσσεται όταν η αρχιτεκτονική και η τέχνη ανοίγουν διάλογο, ένα αρχιτεκτονικό γλυπτό που αποτελεί ταυτοχρόνως αρχιτεκτονική και τέχνη. Τα μοντέρνα γλυπτά περιλαμβάνουν κύρια στοιχεία αρχιτεκτονικής, και η αρχιτεκτονική μπορεί με τη σειρά της να φαίνεται σαν γλυπτική τέχνη. Για εμένα ως αρχιτέκτων, η τέχνη πάντα χρειάζεται ένα σκοπό. Στη συνεργασία μου με τη La Prairie, ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δε θα δημιουργούσα απλώς ένα γλυπτό, αλλά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν εμπειρίες και να βυθιστούν σε αυτό.

Τι επιθυμείτε να βιώσει και να νιώσει το κοινό όταν θα εισέρχεται στο Archisculpture;
Μια στιγμή όπου κάποιος θα βιώσει την επιστροφή στην προέλευση, ένα αίσθημα σα να βρίσκεται στη μήτρα. Το άτομο που κάθεται ή στέκεται μέσα στο Archisculpture προβληματίζεται και βρίσκει τον εαυτό του.

Γιατί ήταν σημαντικό για εσάς να δημιουργήσετε μια δομή όπου οι άνθρωποι μπορούν να εισέρχονται και να την βιώνουν σαν δίδυμο;
Μια από τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ελπίδες είναι αυτή της συνεύρεσης με άλλους ανθρώπους.

Τι υλικό χρησιμοποιήσατε για αυτό το έργο τέχνης; Για ποιο λόγο, η συγκεκριμένη επιλογή; Το Archisculpture φτιάχνεται από ξύλο κέδρου. Επέλεξα αυτό το υλικό λόγω του αριστοκρατικού χαρακτήρα του και των απαλών νερών του. Ο κέδρος έχει μια υπέροχα διακριτική οσμή και αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα στο σχεδιασμό του θαλάμου της La Prairie.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τη δημιουργική διαδικασία κατά τη δημιουργία αυτού του έργου τέχνης; Ποιο στάδιο της διαδικασίας απολαύσατε περισσότερο; Γιατί;
Ξεκίνησα με κάποια σχέδια μελέτης και μετά με κάποια μοντέλα από χαρτόνι και ξύλο. Προσπάθησα ξανά και ξανά έως ότου να καταλήξω ότι έχω βρει την απόλυτη σχέση με το lounge της La Prairie. Το συναρπαστικό μέρος της δημιουργικής διαδικασίας συνοδεύεται με την διαίσθηση ότι έχεις πετύχει μια υλοποιήσιμη πρόταση.
Τι σημαίνει για εσάς η αναζωογόνηση;
Η αναζωογόνηση για εμένα είναι η τέχνη της επαναφοράς της νεανικής σφριγηλότητας ή όψης, διατηρώντας τη σχέση του πριν με το μετά. Σεβόμενη τα σημάδια του χρόνου προσπαθώντας για τη βελτίωση.

Ως ένας Ελβετός καλλιτέχνης πως συνδέεστε με τον Ελβετικό οίκο La Prairie ; Πως εκφράζετε τις αξίες της ελβετικής ταυτότητας σαν αυτήν την αποκλειστική συλλογή;
Είμαι πάντα πρόθυμος να υποστηρίζω και να ενθαρρύνω την ελβετική τελειότητα. Για τη La Prairie, επιχείρησα να εκφράσω τις πιο χαρακτηριστικές ελβετικές αξίες: την ακρίβεια στην εκτέλεση, την καθαρότητα στην μορφή, την αντοχή του υλικού και τη θερμή υποδοχή.

Ποιοι καλλιτέχνες σας εμπνέουν; Που βρίσκετε έμπνευση για το έργο σας;
Η ιστορία του ανθρώπου δίνει πολλά παραδείγματα της άσβεστης αναζήτησης για μια μορφή ομορφιάς που προκαλεί τους ανθρώπους να αναρωτηθούν. Ανήκω στον 20ο αιώνα και κάποιοι από τους κυρίαρχους εκπροσώπους της Avant-garde (Matisse, Picasso, Klee, Giacometti…) αποτελούν τα σημεία αναφοράς για εμένα.

Αναφέρεστε πολύ στο χρόνο. Η La Prairie επιδιώκει να προσφέρει στις γυναίκες τη διαχρονική ομορφιά. Μέσα από τις δημιουργίες σας, δημιουργείτε τέχνη προορισμένη να παραμείνει και να υπερβεί τον χρόνο. Γιατί η έννοια του χρόνου είναι τόσο σημαντική για εσάς;
Η έννοια του χρόνου δε διαχωρίζεται από αυτήν της μνήμης. Η διέξοδος στη μνήμη δίνει διάσταση στο χρόνο προς τη σημερινότητα της εφεύρεσης και βοηθά τη δημιουργία της σχέσης ανάμεσα στη νέα πραγματικότητα και σε μια ιστορία που μας ανήκει, καθώς είναι η ιστορία της ανθρωπότητας εν γένει. Το πεδίο της μνήμης διαδραματίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στη σημερινή αρχιτεκτονική διαδικασία, δεδομένου του συγκεκριμένου ιστορικού πλαισίου στο οποίο ζούμε και του γεγονότος ότι τα μοντέλα του είναι αναπόφευκτα επηρεασμένα από τη συνεχή κινητικότητα και την ταχύτητα των εξελίξεων.

Στα έργα σας, κάποια γεωμετρικά σχήματα όπως είναι ο κύκλος ή ο κύλινδρος είναι εμφανείς, γιατί;
Τα απλά γεωμετρικά σχήματα προέρχονται από τα πλατωνικά στερεά είναι απολύτως καθαρά και στοχεύουν στον εγκέφαλο μας ευθέως. Αυτές οι φόρμες μας επιτρέπουν να αναδομήσουμε το σύνολο ακόμα κι αν διακρίνουμε μόνο ένα μέρος.

Σε ποιο σημείο η Ελβετική σας προέλευση παίζει ρόλο στο έργο σας και στις δημιουργίες σας;
Ίσως σε όρους Ελβετικού ρεαλισμού.

Τα αρχιτεκτονικά έργα σας παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο. Σε ποιο βαθμό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σας τις πολιτισμικές διαστάσεις όταν δημιουργείτε ένα χώρο;
Το έργο της αρχιτεκτονικής προέρχεται από τη μητέρα γη, γι’ αυτό υπάρχει πάντα μια δυνατή και στενή σχέση με τον τόπο στον οποίο κάποιος εργάζεται. Ένας τόπος που δεν είναι απλώς φυσική ή γεωγραφική οντότητα, αλλά κρύβει μέσα του το παρελθόν, τον πολιτισμό και την ταυτότητα που ο αρχιτέκτων πρέπει να λαμβάνει υπόψη: τεχνικές δόμησης, υλικά, χρωματισμοί και πάνω από όλα μια διαρκή αναφορά στην μνήμη εκείνου του τόπου.

Μιλήστε μας για το Fondazione Teatro dell’Architettura. Ποια ήταν η ιδέα πίσω από αυτό το μέρος και τι θέλατε να εκφράσετε;
Το Θέατρο της Αρχιτεκτονικής βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής του Mendriso τονίζοντας τις έρευνες στον τομέα της αρχιτεκτονικής, τις όχι αυστηρά περιορισμένες στη διδασκαλία. Σε αυτήν την εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι ένα όργανο που ερευνά τις επιλογές συγγένειας με άλλους τομείς: τις εικαστικές τέχνες, τη βιολογία, τη νευρολογία και άλλους, και γενικότερα τα όρια των επιστημονικών δραστηριοτήτων. Το νέο Θέατρο της Αρχιτεκτονικής, ως το πρωτοπόρο, θα αντιπροσωπεύει τη νέα ταυτότητα της σχολής: ένα εργαστήριο ιδεών και εκδηλώσεων, ένα μέρος πειραματισμού, ένα σύγχρονο όργανο που θα δράσει σαν ένας σεισμογράφος ικανός να αντιγράφει και να μεταφέρει τις τρέχουσες τάσεις.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για το προσεχές έργο σας;
Δουλειά, δουλειά, δουλειά.

share