https://iniconswetrust.com

greekGroomingnewhomeslider

Byredo – Mixed Emotions

GROOMING

Byredo – Mixed Emotions

It is ok to not be ok

«Κλείνουμε συναισθήματα σε μπουκάλια, αυτή είναι η δουλειά μας. Ελπίζω πως, όταν κάποιος διαβάζει την ετικέτα ενός αρώματός μας ταυτίζεται με το συναίσθημα που εκφράζει στην πιο απλή μορφή του και μετά, βρίσκει κάτι πιο βαθύ να συνδεθεί: την αντιπαράθεση του οικείου με το άγνωστο.»

-Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

Το Mixed Emotions είναι ένα άρωμα που απευθύνεται σε όλα τα φύλα, δημιουργημένο για να εκφράσει τη θυελλώδη φύση των καιρών που ζούμε –ένα «απόσταγμα» των συναισθηματικών ups & downs, που αντανακλά μια ασταθή πραγματικότητα και έναν κόσμο ρευστό. Εξερευνώντας τη δυσαρμονία και τη διχοτομία, το Mixed Emotions ευθυγραμμίζει το οικείο με το άγνωστο σε ένα άρωμα που εκφράζεται μέσα από τις αντιθέσεις του.

Συνεχίζοντας τη φιλοσοφία της Byredo να μεταφράζει θραύσματα αναμνήσεων και αφηρημένες ιδέες σε ευωδιές, το Mixed Emotions είναι ένα οσφρητικό σκίτσο του σύγχρονου, συλλογικού τρόπου σκέψης. Οι χαλαρωτικές νότες του τσαγιού maté και η αιχμηρή γλύκα του φραγκοστάφυλου πλαισιώνονται από ξύλο, ενώ η καθησυχαστική ευωδιά του μαύρου τσαγιού διακόπτεται από τις συνθετικές νότες φύλλων βιολέτας –μια αναζωογονητική υπενθύμιση πως «it is ok to not be ok» και πως, μέσα από εμπειρίες που αποτελούν πρόκληση, ίσως αναδυθεί μια νέα πραγματικότητα.

Κορυφή: maté, φραγκοστάφυλο

Καρδιά: μαύρο τσάι Κεϋλάνης, φύλλα βιολέτας

Βάση: ξύλο σημύδας, πάπυρος

Tall Are The Roots by Fenn O’Meally

Με αφορμή τoντεμπούτο του Mixed Emotions, ο Ben Gorham συνεργάστηκε με τη Fenn O’Meally, αναθέτοντάς της να σκηνοθετήσει την αντανάκλαση της φιλοσοφίας του αρώματος. Πάνω σε αποσπάσματα αυτού του αυτόνομου, κινηματογραφικού short film, βασίστηκε η παγκόσμια καμπάνια του Mixed Emotions.

Στο Tall Are The Roots, η O’Meallyκαταγράφει συζητήσεις με τρεις πρωταγωνιστές, εξερευνώντας πώς η πραγματικότητα του καθενός αντανακλά τελικά ένα κοινό πεδίο εμπειριών, πώς οι προσωπικές στιγμές ενδοσκόπησης και οι εσωτερικές συγκρούσεις και αποφάσεις τους, εκφράζουν μια ευρύτερη ανθρώπινη αλήθεια. Κεντημένο πάνω σε έναν καμβά ποιητικού σουρεαλισμού, κάποιες φορές με αφήγηση βασισμένη σε ποιήματα του Kai-Isaiah Jamal, το short film ξεδιπλώνει μια σειρά από κεφάλαια που σκιαγραφούν μια πολύπλευρη αφήγηση για την αποδοχή και την απελευθέρωση. «Όπως και το ίδιο το Mixed Emotions, θέλω να αφήσω το Tall Are The Roots στην προσωπική ερμηνεία του θεατή: το πώς μυρίζει το άρωμα πάνω σου ή με ποιο σημείο του film νιώθεις ότι ταυτίζεσαι, θα είναι πράγματα διαφορετικά για τον κάθε έναν», εξηγεί η O’Meally. «Αλλά το μυαλό μπορεί να περάσει με θαυμαστή ευκολία από το σκοτάδι στο φως -και τελικά, το Tall Are The Roots έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση του πού στέκεσαι στον κόσμο σήμερα, αλλά και με το γεγονός πως είναι εντελώς φυσιολογικό να νιώθουμε ανήσυχοι αυτή τη χρονική στιγμή, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας».

«Πιστεύω πως εμείς, ως άνθρωποι, έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι στον κόσμο όπου τα προσωπεία σιγά σιγά πέφτουν. Αυτό, μπορούμε να το δούμε σαν μια επώδυνη εμπειρία ή σαν μια ευκαιρία να προχωρήσουμε προς την αλλαγή και το νέο κόσμο».

-AlewyaDemmisse, Μουσικός

«Τα πάντα είναι ποίηση. Μπορούμε να εξυμνήσουμε τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, όπως μπορούμε να εξυμνήσουμε το φως τους. Όταν γράφω τα πιο αληθινά, ίσως τα πιο μελαγχολικά, τα πιο ειλικρινή ποιήματά μου, τότε οι άνθρωποι λένε πως μέσα σε αυτά μπορούν να δουν τον εαυτό τους. Αυτό με κάνει σίγουρο πως εκείνες οι στιγμές, που νιώθουμε ότι βυθιζόμαστε στο σκοτάδι, δικαιούνται τον ίδιο χώρο στη ζωή μας με τις θετικές, με το φως».

-Kai-Isaiah Jamal, Ποιητής

«Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου αν μείνουμε ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Χωρίς το σκοτάδι, δεν υπάρχει φως».

-DenneillePercival, Χορευτής

Σχετικά με τον Ben Gohram, Founder& Creative Director, Byredo

Γεννημένος στη Σουηδία από Ινδή μητέρα και Καναδό πατέρα, ο Ben Gorham μεγάλωσε ανάμεσα στο Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και τη Στοκχόλμη. Το πρώτο και πολύ σοβαρό όνειρό του ήταν να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Ως νεαρός αθλητής ξεχώριζε στους αγώνες, συμμετέχοντας στην ομάδα του λυκείου του στη Νέα Υόρκη και αργότερα στο κολέγιο στον Καναδά, πριν φύγει για να παίξει επαγγελματικά στην Ευρώπη. Καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσει ως επαγγελματίας, ο Gorham αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όνειρό του. Βρήκε παρηγοριά στις τέχνες και γράφτηκε στη σχολή καλών τεχνών στη Στοκχόλμη. Στην αποφοίτηση του, μια τυχαία συνάντηση με έναν αρωματοποιό τον έπεισε ότι θα ήταν προτιμότερο να δοκιμάσει τη δημιουργικότητά του μέσα από τα αρώματα παρά μέσα από τη ζωγραφική. Χωρίς καμία εκπαίδευση στο χώρο, ο Gorham προσέγγισε δύο παγκοσμίου φήμης αρωματοποιούς, εξηγώντας τους τις οσφρητικές του επιθυμίες και αφήνοντάς τους ελεύθερους να δημιουργήσουν στις συνθέσεις τους. Ως outsider στη βιομηχανία της ομορφιάς, ο Gorham θεωρείται μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, ενώ το προσωπικό του στυλ και η σύνδεσή του με τη μόδα και την τέχνη έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή περιοδικά.

About Fenn O’Meally, Film Director

Η Fenn O’Meallyείναι βραβευμένη δημιουργός ταινιών, δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του BBC1Xtra. Έχοντας την αυθεντικότητα ως πυρήνα της δουλειάς της, συνδυάζει την αυθεντική αφήγηση ιστοριών με τους κόσμους της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημιουργικής κουλτούρας και της μόδας. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες για ορισμένα από τα πιο διάσημα brands παγκοσμίως, ανάμεσά τους η Apple, o Paul Smith, η Nike, η Chanelκαι η Prada, αλλά και μουσικά βίντεο για μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Λονδίνου, όπως οι Texas και WuTangClan. Με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση γοητεία της και τη φιλική προσέγγισή της, η Fenn έχει πάρει συνέντευξη από πολλά σημαντικά ονόματα, όπως είναι οι Kim Jones, Stormzy, JaquelKnight, Ibra Ake και Dev Hynes, τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες. Η δουλειά της τροφοδοτείται από την περιέργειά της, την αγάπη της για τη μουσική και τη φωτογραφία, ενώ εξελίσσεται από την ευχάριστη προσωπικότητά της και την επιθυμία της να μοιράζεται αυθεντικές ιστορίες της ζωής.

share