https://iniconswetrust.com

greekGrooming

DIPTYQUE – COLORS IN PERFUME & ESSENCES INSENSEES TIARE FLOWER!

GROOMING

DIPTYQUE – COLORS IN PERFUME & ESSENCES INSENSEES TIARE FLOWER!

Οι πρώτες ύλες είναι για το άρωμα ό,τι οι χρωστικές και τα χρώματα για τη ζωγραφική.

Η γαλλική γλώσσα είναι από τη φύση της σκανταλιάρικη. Παίζει με τις λέξεις και το νόημά τους. Πώς; Το orange μπορεί να είναι και φρούτο και χρώμα, ενώ nuance σημαίνει απόχρωση σε συσχέτιση με το χρώμα αλλά και χροιά προσδιορίζοντας ένα άρωμα. Και με την παλέτα τι γίνεται; Ανήκει στο ζωγράφο ή στον αρωματοποιό ; Και στους δύο!

Οι πρώτες ύλες είναι για το άρωμα ό,τι οι χρωστικές και τα χρώματα για τη ζωγραφική. Στον οίκο diptyque, η συνάντηση αυτή των αισθήσεων αντανακλά την πεμπτουσία του Οίκου και την κλίση του, τόσο ως αρωματοποιός όσο και ως καλλιτέχνης. Όταν ο ιδρυτής του, ο ζωγράφος Desmond Knox-Leet, δημιούργησε το πρώτο του άρωμα, το l’Eau, ανάμειξε μπαχαρικά, βότανα, αποξηραμένα λουλούδια και άλλα αρωματικά θαύματα με τον ίδιο τρόπο που συνδύαζε τα χρώματα πάνω στον καμβά. Δύο παρόμοιες κινήσεις, μια φιλοδοξία: να δημιουργεί και να συνθέτει ξανά και ξανά. Από τότε, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει-τα σύνεργα είναι διαφορετικά, όμως η καλλιτεχνική προσέγγιση παραμένει η ίδια: οι πρώτες ύλες είναι για το άρωμα ό,τι οι χρωστικές και τα χρώματα για τη ζωγραφική.

Νιώστε τα χρώματα, δείτε τις ευωδιές…

Συχνά οι καλλιτέχνες “μυρίζουν” ένα χρώμα, σαν να μετουσιώνουν στο μυαλό τους την εικόνα σε άρωμα. Ένα λαμπερό κόκκινο παίρνει την ευωδιά ενός γινωμένου κερασιού και ένα λαμπερό μοβ μυρίζει σαν ένα μπουκέτο βιολέτες. Με τον ίδιο τρόπο, πολλοί αρωματοποιοί συσχετίζουν φυσικά μια νότα με ένα χρώμα.

Αυτό το παιχνίδι των συσχετισμών εκφραζόταν πάντα στη diptyque, και σε όλες τις δημιουργίες του Οίκου με το πάντρεμα πρώτων υλών και χρωμάτων με βάση τους χρωματικούς κωδικούς των χαρτιών αφής (μεταξόχαρτων). Για το καλοκαίρι, η diptyque διευρύνει αυτή την αρχή της και συσχετίζει με χρώματα, πέντε από τα πιο χαρακτηριστικά της αρώματα σε αυτή τη νέα, περιορισμένης έκδοσης συλλογή: Do Son, Eau des Sens, l’Ombre dans l’Eau, Philosykos και Tam Dao. Όλα ξεκίνησαν με ένα χρώμα που θα μπορούσε να θυμίζει την πρώτη ύλη, δημιουργώντας ένα μεγαλειώδες αποτέλεσμα για κάθε μια από τις πέντε συνθέσεις: Το γαλαζοπράσινο ανακαλεί την πικάντικη φρεσκάδα της τουμπερόζας στο άρωμα Do Son. Το χρυσοκίτρινο είναι τόσο φωτεινό όσο το άνθος πορτοκαλιάς στο άρωμα Eau des Sens. Το ζωηρό ροζ αντικατοπτρίζει το φρουτώδη, αψύ τριαντάφυλλο του αρώματος l’Ombre dans l’Eau. Για το άρωμα Philosykos, το πράσινο του γλυκάνισου χρωματίζει την ευωδιά των φύλλων της συκιάς ενώ ένα απαλό πορτοκαλί αναδεικνύει το θερμό, ξυλώδη χαρακτήρα του σανταλόξυλου του Tam Dao.

Για να διευρύνουν αυτό το παιχνίδι των συσχετισμών, τα μπουκάλια αυτής της σειράς διακοσμούνται με ένα εμβληματικό χρώμα που αντιστοιχεί στη χαρακτηριστικότερη πρώτη ύλη τους. Κάθε συστατικό, αποτυπωμένο σαν να ήταν στη φύση-σε ένα κήπο ή σε ένα περιβόλι, ένα μπουκέτο με τουμπερόζες, φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα, ένα ανθισμένο κλαδί πορτοκαλιάς, ένα φύλλο συκιάς ή ένα κομμάτι σανταλόξυλο-έχει φωτογραφηθεί διαδοχικά και παρουσιάζεται σε ένα παιχνίδι μοτίβων και χρωμάτων για να αποτυπώσει το πνεύμα κάθε αρώματος – στοιχεία της φύσης που συνέλαβε με το φακό του ο ίδιος ο φωτογράφος.

ΣΥΝΘΕΣΤΕ, ΕΠΙΚΑΛΥΨΤΕ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ…

Όπως ακριβώς ένας ζωγράφος δημιουργεί τη δική του χρωματική παλέτα, αναμειγνύοντας τα βασικά χρώματα, καθένας έχει την ελευθερία να κάνει το ίδιο και να συνθέσει, όπως επιθυμεί, τη δική του μοναδική ευωδιά συνδυάζοντας eaude toilette και αρωματικές παλέτες.

Ένα φλοράλ και αισθησιακό σκίτσο

Η καρδιά διστάζει ανάμεσα στην τρυφερότητα και την ζωντάνια… ο ανθός πορτοκαλιού και οι φρουτώδεις τόνοι του Eau des Sens αποκτούν χροιά αισθησιασμού από την τουμπερόζα του Do Son, όπως ένα γυμνό ανθρώπινο σκίτσο αχνά ζωγραφισμένο με κάρβουνο, με τις καμπύλες του να σκανδαλίζουν το μάτι.

Ένας ροζ Μονοχρωματικός πίνακας

Οι δροσερές και φλοράλ νότες του γαλακτώματος σώματος υπογραμμίζουν το ρόδινο ακόρντο του l’Ombre dans l’Eau και δημιουργούν μια ωδή στο τριαντάφυλλο όπως ένας μονοχρωματικός πίνακας. Η ευωδιά αποκαλύπτεται με όλη την πολυπλοκότητά της : λαμπερή και πικάντικη συγχρόνως όμως υπέροχα ντελικάτη.

Μια τουμπερόζα σε ακουαρέλα

Η δροσερή και πολυτελής τουμπερόζα του Do Son body mist αποκτά έναν ακόμα πιο ανάλαφρο χαρακτήρα όταν έρχεται σε επαφή με τις γλυκές, πορτοκαλένιες νότες του Eau des Sens. Κερδίζει σε λεπτότητα και διαφάνεια, όπως ένα λουλούδι ζωγραφισμένο σε ακουαρέλα. Όταν το l’Eau des Sens ανακατεύεται με τις νότες του Tam Dao shower balm, οι οσφρητικές αποχρώσεις του πίνακα αλλάζουν και πάλι με μια πινελιά πιπεριού που έρχεται από το πικάντικο σανταλόξυλο του Tam Dao.

Ένα σουρεαλιστικό λουλούδι

Από τη συνάντηση του l’Ombre dans l’Eau balm με το Philosykos αναδύεται μια αναπάντεχη φλοράλ νότα, πράσινη και ελαφρώς παραλλαγμένη από μια φρουτώδη χροιά. Ένα υβριδικό λουλούδι- μισό σύκο, μισό ρόδο, που φέρνει στο νου ένα σουρεαλιστικό πορτρέτο γεννημένο μέσα από ένα ποιητικό κολλάζ.

Ένα κιαροσκούρο από ξύλο

Το σανταλόξυλο του Tam Dao μεταμορφώνεται όταν συνδυάζεται με τις ζωηρές νότες συκιάς του Philosykos. Οι θερμοί και κρεμώδεις τόνοι του ψύχονται και φωτίζονται με μια πινελιά πράσινου σαν κάποιος να μπορούσε να μυρίσει τα φύλλα αλλά και τα κλαδιά του ίδιου του δέντρου. Μια απρόσμενη και αντιφατική ξυλώδηςεπαφή.

LIMITED EDITION

Do Son – Eau de toilette – 30 ml Eau desSens-Eaudetoilette-30ml L’Ombre dans l’Eau – Eau de toilette – 30 ml Philosykos – Eau de toilette – 30 ml Tam Dao – Eau de toilette – 30 ml

ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΆ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Tam Dao Shower balm – 200 ml Tam Dao Perfumed soap -150g Fleur de Peau Bodybalm-200ml

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ

Eau des Sens Hair mist – 30 ml Eau Rose Hand and body lotion -200ml Do Son Body mist -200ml L’ Ombre dans l ’Eau Body balm – 200 ml Philosykos Hand and body lotion – 200 ml

Διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών & στο www.atticabeauty.gr

share