https://iniconswetrust.com

greekGrooming

H Byredo παρουσιάζει το Tobacco Mandarin

GROOMING

H Byredo παρουσιάζει το Tobacco Mandarin

Έρχεται να συμπληρώσει την Night Veils Collection.

NIGHT VEILS: Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

«Πιστεύω πως υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στη νύχτα, ένας διαφορετικός κόσμος δυνατοτήτων. Μια διαφορετική εκδοχή αυτού που είσαι, μια νυχτερινή αίσθηση δυαδικότητας. Από τη νυχτερινή άνθηση έως τα ζώα, υπάρχει ένα ολόκληρο μέρος της φύσης που ζει τη νύχτα – πώς μπορούμε να αποκοπούμε από αυτό; Ξέρω πως όταν πέφτει η νύχτα αποκτώ μια εντελώς διαφορετική αντίληψη. Είναι πολύ ξεχωριστή συναισθηματικά. Είναι σχεδόν σαν την έναρξη μιας άλλης ζωής. Θέλησα να δημιουργήσω κάτι για να σηματοδοτήσω το ξεκίνημα του απόβραδου, μια νέα βραδινή τελετουργία που θα ηχεί σαν γκονγκ, τη στιγμή που αρχίζει η ζωή του λυκόφωτος.» – Ben Gorham, Creative Director και Founder της Byredo

Το Tobacco Mandarin συμπληρώνει το κουαρτέτο των Night Veils -μαζί με το Casablanca Lily, το Reine de Nuit και το Sellier- ως μέρος της μοναδικής σειράς των Extraits de Parfum της Byredo. Σαν κατοπτρισμός της πρωινής ιεροτελεστίας αρωματισμού, τα Night Veils έχουν σχεδιαστεί για την τελετουργία της νύχτας, με την εφαρμογή τους να σηματοδοτεί την αρχή του απόβραδου και το καλωσόρισμα μιας εναλλακτικής νυχτερινής ζωής. Όπως τα λουλούδια απελευθερώνουν την πιο έντονη ευωδιά τους στο λυκόφως με ένα πιο αισθησιακό, πλούσιο και σφαιρικό συνδυασμό από νότες, αυτά τα έντονα αρωματικά ελιξίρια, φτιαγμένα από τα πιο καθαρά και πολύτιμα συστατικά, τυλίγουν εκείνον που τα φορά με ένα έντονο αλλά οικείο άρωμα. Αξιοποιώντας μια παλαιότερη, πολυτελή και εκλεπτυσμένη αρωματική παράδοση, που λειτουργεί πιο κοντά στο δέρμα και αναδύεται μέσω της θερμότητας του σώματος, μια μικρή ποσότητα από το extrait de parfum διαρκεί για πολλές ώρες και γίνεται ένα με εκείνον που το φορά. Είτε φορεθούν σε μια βραδινή εξόρμηση, είτε απλά στο κρεβάτι, τα Night Veils προσφέρουν έντονη οσφρητική διέγερση, εμπνέοντας και αντανακλώντας ένα νυχτερινό κόσμο φαντασίας, μνήμης και επιθυμίας.

TOBACCO MANDARIN

Ένα ταξίδι σε άλλο τόπο και χρόνο, εκεί όπου τα φωτεινά εσπεριδοειδή και τα μπαχαρικά αντιπαρατίθενται στη σκοτεινή και γεμάτη καπνό πολυπλοκότητα και ίντριγκα. Η Ταγγέρη είναι η πόλη στην οποία η Ευρωπαϊκή Δύση συναντά την Αφρικανική Μέση Ανατολή. Μια αρχαία πόλη αντιθέσεων, όπου το τοπίο της ημέρας με τα οπωροφόρα δέντρα και το παζάρι των μπαχαρικών έρχεται σε αντίθεση με τον σαγηνευτικό νυχτερινό κόσμο των Femmes και των Hommes ‘Fatals’, τυλιγμένο στον καπνό του ταμπάκου και ενθρονισμένο στο δέρμα. Εδώ, ένα μέρος μέσα από την πολυπλοκότητα την δικής του μυθολογίας γίνεται πηγή έμπνευσης για ένα άρωμα βυθισμένο στον αισθησιασμό, την κομψότητα και τον κίνδυνο. Σε αυτή την επίκληση των αντιθέσεων, οι ευγενείς πρώτες ύλες παραμένουν αναλλοίωτες: νότες κορυφής από Μανταρίνι, Κόλιανδρο και Κύμινο μεταφέρουν στιγμιαία μια σπινθηροβόλα ένωση εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Στην καρδιά, κάθε αστάθεια ξεχνιέται, καθώς το παραδοσιακό και κομψό «κρεμώδες» Δέρμα σε συνδυασμό με το Λάβδανο σταθεροποιούν το άρωμα, τη στιγμή που ένας μανδύας εθιστικού καπνού Ταμπάκο τυλίγει τα πάντα. Στη βάση, ακόμα πιο στέρεες και επιβλητικές, βρίσκονται πανάρχαιες ρητίνες και ξύλα, άγια και ταυτόχρονα βέβηλα – Θυμίαμα ή Λιβάνι με τους ιερούς και αρωματικά γλυκούς συνειρμούς του, Oud και Σανδαλόξυλο με τη σαγηνευτική και καταπραϋντική ξυλώδη τους αίσθηση. Παρουσιάζοντας μια σχεδόν επάλληλη ιστορία της αρχαίας πόλης της Ταγγέρης, ένα σταυροδρόμι του κόσμου μέσα από μυρωδιές, το Tobacco Mandarin φέρνει στο νου μια μακραίωνη αλληλεπίδραση παρελθόντος και παρόντος, μέρας και νύχτας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, που παραμένει ανέγγιχτη στο χρόνο. Το άρωμα το ίδιο θα μπορούσε να είναι ο πολύπλοκος χαρακτήρας ενός μυθιστορήματος ή ενός film noir.

Ξυλώδες, πικάντικο και εσπεριδοειδές  

Κορυφή: Μανταρίνι, Κόλιανδρος, Κύμινο  

Καρδιά: Ταμπάκο, Δέρμα, Λάβδανο  

Βάση: Λιβάνι, Oud, Σανδαλόξυλο  

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα attica και στο atticadps.gr/eshop.

@byredo

@atticabeauty

#byredo

#tobaccomandarin

#atticabeauty

share