https://iniconswetrust.com

greekGroomingnewhomeslider

MAISON FRANCIS KURKDJIAN, GENTLE FLUIDITY

GROOMING

MAISON FRANCIS KURKDJIAN, GENTLE FLUIDITY

ΤΟ GENTLE FLUIDITY ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΉ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΎΓΧΡΟΝΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΎΛΟΥ.

Όντας δεινός παρατηρητής της κοινωνίας και της εξέλιξής της, ο Francis Kurkdjian καθρεφτίζει την εποχή του διηγούμενος ιστορίες μέσα από αρώματα.
Το Gentle Fluidity είναι η απάντησή του στα σύγχρονα ερωτήματα πάνω στην ταυτότητα του φύλου. Είναι “Gentle” (ευγενική) γιατί η καλοσύνη είναι μια από τις σημαντικές αξίες του Maison Francis Kurkdjian. Είναι “Fluidity” (ρευστότητα) γιατί είμαστε όλοι ελεύθεροι να εκφράζουμε την προσωπικότητά μας χωρίς να υποτασσόμαστε σε υπαγορεύσεις, όπως ακριβώς και ο Οίκος έχει απεριόριστη δημιουργική ελευθερία. Gentle Fluidity είναι το όνομα δύο νέων eau de parfum που δημιουργήθηκαν από τον αποκλειστικό αρωματοποιό Francis Kurkdjian. Ένα και μόνο όνομα για δύο ξεχωριστές οσφρητικές ταυτότητες. Δύο δημιουργίες που μοιράζονται το ίδιο όνομα έχουν το ίδιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: η σύνθεσή τους περιέχει τα ίδια συστατικά.

Δημιουργική τόλμη
Όταν ρωτούν τον Francis Kurkdjian πόσο καιρό χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο άρωμα, συνήθως αναφέρει τα χρόνια που έχουν περάσει από το ξεκίνημα της καριέρας του. Εικοσιπέντε χρόνια. Για εικοσιπέντε χρόνια έχει δώσει μορφή στην οσφρητική ύλη και έχει φωτίσει τις ορατές και αόρατες πτυχές της. Για μια ακόμα φορά, ο Francis Kurkdjian ταράζει τους κανόνες της αρωματικής δημιουργίας με μια ανήσυχη συνθετική άσκηση. Με το Gentle Fluidity, αποκαλύπτει δύο eau de parfum από δύο εντελώς διαφορετικούς οσφρητικούς κόσμους (το ένα αναδεικνύει ένα ξυλώδες, πράσινο άρωμα και το άλλο musky, ανατολίτικες νότες), ανασύροντας συστατικά από την ίδια λίστα και υπερβαίνοντας την έννοια της αρωματοποιίας για γυναίκες, άντρες ή και για τους δύο. Όταν υπερβάλλει με κάποια συστατικά, περιορίζει κάποια άλλα γιατί τα αρώματα, όπως και όλα τα πράγματα που μας συγκινούν, έχουν ουσιαστικά να κάνουν με την ισορροπία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όχι πια γυναικείο ή ανδρικό. Ανάμεσα σε όλες τις έμφυλες ταυτότητες υπάρχει μια προσωπικότητα, μια ευαισθησία, μια “Gentle Fluidity”.

Λεπτότητα και ισορροπία παντού
Για να ξεχωρίσουν οπτικά αυτές οι δύο δημιουργίες, δόθηκε ειδικός ρόλος στο χρώμα του ονόματος και του πώματος όπως και στην ισορροπία των γραμμάτων. Ασημί για το πράσινο, ξυλώδες “Gentle fluidity” με ένα μεγάλο G, χρυσό για την oriental musky εκδοχή όπου το F είναι με κεφαλαία, ως “gentle Fluidity”. Η αρωματική σύνθεση παραμένει ένα μεγάλο θέμα. Όταν ο Francis Kurkdjian σκαρφίζεται ένα καινούργιο άρωμα, ακολουθεί έναν χρυσό κανόνα: να χρησιμοποιεί μόνο την ποσότητα συστατικών που του είναι απαραίτητη για να εκφράσει μια ιδέα και να διεγείρει ένα συναίσθημα.

Μυρίζοντας τα δύο αρώματα θα κατανοήσετε τις διαφορές
Από τα 49 συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν στη σύνθεση αυτού του αρωματικού ντουέτου, ο Francis Kurkdjian θέλησε να αναδείξει έξι, αυτά που σχηματίζουν την οσφρητική σιλουέτα καθεμιάς από τις δύο παραλλαγές: καρπός άρκευθου, εσάνς σπόρων μοσχοκάρυδου και κορίανδρου, musk, αμπρέ ξύλα και βανίλια. Τα δύο αυτά eau de parfum, καθένα με το δικό του τρόπο, χαρίζουν άνεση και σιγουριά. Στο γενναιόδωρο, τρυφερό ίχνος του gentle Fluidity (χρυσό) μπορούμε να διακρίνουμε την εσάνς των σπόρων του κορίανδρου και μια υπερβολική δόση από musk και βανίλια. Η φλοράλ, πικάντικη νότα των σπόρων κορίανδρου προσφέρει, όπως ακριβώς και το musk, αιθέρια ένταση και ίχνος που διαρκεί. Στις νότες βάσης, οι gourmand, καθησυχαστικές νότες από ακόρντο βανίλιας ενισχυμένες από τα αμπρέ ξύλα αποκαλύπτουν μια ακτινοβόλο, λαμπερή σιλουέτα. Στο Gentle fluidity (ασημί), επικρατούν το μοσχοκάρυδο και τα αμπρέ ξύλα και απελευθερώνουν ένα παλλόμενο ίχνος άνεσης. Όσο για την εσάνς του καρπού του άρκευθου, αυτή οδηγεί σε μια αναδυόμενη, εξαιρετικά δροσερή πράσινη νότα που θυμίζει το εφέ του “gin frappé”, και ισορροπείται από τις ξηρές, ελαφρώς θερμές, πικάντικες νότες του μοσχοκάρυδου. Οι νότες βάσης αποκαλύπτουν αμπρέ ξυλώδεις πτυχές που κινούνται από το γλυκό και απαλό ως το δυνατό και ξηρό.

Συλλογή δημιουργικών ταλέντων
Από τη δημιουργία του Maison Francis Kurkdjian, τον οποίο ίδρυσαν από κοινού τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Francis Kurkdjian και ο Marc Chaya, ο CEO του Οίκου, εργάστηκαν στενά μαζί στην ανάπτυξή του και στη γενική καλλιτεχνική του διεύθυνση. Παρόλο που οι περισσότεροι τομείς εξειδίκευσης καλύπτονται εσωτερικά, μερικές φορές αναζητούν εξωτερικά ταλέντα των οποίων η δημιουργικότητα και η ευαισθησία ταυτίζονται με αυτές του Οίκου. Για να γιορταστεί το λανσάρισμα αυτού του νέου αρωματικού ντουέτου, ο Οίκος δημιούργησε ένα 3D φιλμ με τον Hugo Arcier, το οποίο προβάλλει το γραφείο του Francis Kurkdjian. Ο Arcier, σαν digital artist, επανατοποθετεί ή καλύπτει το εικονικό όπως και την πραγματικότητα. Ο Cyril Teste είναι ένα ακόμα ταλαντούχο άτομο με τον οποίο ο Francis Kurkdjian είχε ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν. Ο παραγωγός αυτός, ο οποίος είχε την ευθύνη κινηματογραφικών περφόρμανς, συνεργάστηκε ως καλλιτεχνικός σύμβουλος. Τέλος, η μουσική σύνθεση ανατέθηκε και πάλι στον Yannick Kalfayan, οι πρώτες δημιουργίες του οποίου για τον Οίκο χρονολογούνται από το 2015.

share