https://iniconswetrust.com

greeknewhomesliderStyle

Suits you!

STYLE

Suits you!

Κείμενο: Ελένη Παπαϊωάννου
Φωτογραφος: Σπύρος Χαμάλης
Styling: Βίβιαν Ρουβέλα

Ήρθε ο καιρός να επενδύσετε σε ένα καινούργιο κοστούμι. Πως θα διαλέξετε αυτό με την τέλεια εφαρμογή;

Το να καταφύγετε στη λύση του έτοιμου κοστουμιού, αντί να «ραφτείτε», δε σημαίνει τίποτα για εμάς εδώ στο IIWT. Ξέρουμε πως εάν γνωρίζεις πολύ καλά την τέχνη της τέλειας εφαρμογής, το ζήτημα είναι απλό. Φροντίστε απλά να βρείτε ένα κοστούμι που αργότερα θα μπορέσετε να πάτε στον ράφτη για κάποιες μικρές προσαρμογές που κοστίζουν ελάχιστα, κάνουν όμως όλη τη διαφορά.

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Ψωνίζοντας για κοστούμι, πρέπει να κάνετε τις εξής δύο κινήσεις, είτε ράβεστε from scratch είτε αγοράζετε ένα έτοιμο: Α) Πάρτε μαζί σας ένα ζευγάρι καλά παπούτσια, αυτά που μάλλον θα φοράτε με το καινούργιο σας απόκτημα, και προβάρετε τις επιλογές σας φορώντας τα.
Β) Σταθείτε σε μία στάση σώματος χαλαρή, με τα χέρια αφημένα στο πλάι, σχεδόν σα να κρέμονται. Μπορεί η στάση να μοιάζει αφύσικη, είναι όμως η αφετηρία για κάθε μικρή ή μεγάλη κίνηση του σώματός σας.

*Εάν ένα κοστούμι δεν «κάθεται» καλά με τα παπούτσια σας και σε αυτή τη στάση, προχωρήστε αμέσως στο επόμενο, μη χάνετε χρόνο.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ SOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΦΤΗ Ένας άνδρας γνωρίζει καλά πώς για να αποκτήσει ακριβώς αυτό που θέλει, πρέπει να ξέρει και πως να το ζητήσει. Εστιάστε λοιπόν στα παρακάτω προαπαιτούμενα και ζητήστε να γίνουν σωστά:

1) Ο ΩΜΟΣ
Η ραφή στο πάνω μέρος του ώμου πρέπει να έχει μήκος ίσο με το κόκαλο που κάθεται ακριβώς από κάτω. Η ένωση με το μανίκι συνεπώς θα πρέπει να συναντά ακριβώς το σημείο όπου ο ώμος συναντά το μπράτσο σας. Εάν το μανίκι στο ύψος του ώμου κάνει «πιέτες» ή τραβάει, είναι λάθος.

2) ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ
Σε ένα κλασικό σχέδιο, το ρεβέρ θα πρέπει να έχει μόνο μία μικρή τσάκιση στο μπροστινό μέρος, δημιουργώντας μία χαλαρή γωνία με το παπούτσι. Στο πίσω μέρος, το ρεβέρ θα πρέπει να κάθεται πάνω από το τακούνι του παπουτσιού. Εάν, τώρα, είστε φαν του κοντού ρεβέρ, φροντίστε αυτό να μην ξεπερνά σε ύψος το πάνω μέρος του αστραγάλου σας. Δεν είστε ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα…

3) ΜΗΚΟΣ ΜΑΝΙΚΙΟΥ
Ένας πολύ εύκολος κι απλός κανόνας είναι ότι θα πρέπει το πουκάμισο να «περισσεύει» γύρω στο 1,3 εκατοστό από το μανίκι του σακακιού (συνεπώς καλό είναι να φορέσετε, στην πρόβα σας, κι ένα πουκάμισο σαν τα δικά σας). Εάν το μανίκι του σακακιού καλύπτει αυτό του πουκαμίσου, ή στέκεται πάνω από τη μανσέτα του, είναι λάθος, λάθος, λάθος. Εάν σας αγχώνουν τα νούμερα και οι μεζούρες, υπολογίστε απλά ότι το μανίκι σας θα πρέπει να στέκεται ακριβώς πάνω στο κόκκαλο του καρπού σας.

4) ΤΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΚΙΟΥ
Είτε μιλάμε για μονόκουμπο είτε για τρίκουμπο σακάκι, δοκιμάζοντάς το δε χρειάζεται παρά να κλείσετε το ένα μόνο κουμπί. Τι πρέπει να προσέξετε: Τα δύο κομμάτια του σακακιού πρέπει να συναντώνται χαλαρά, χωρίς προσπάθεια, και όταν το κουμπώνουμε να μην τραβάνε τη μέση. Επίσης, τσεκάρετε τις δύο κάτω γωνίες του σακακιού. Είναι ίσιες ή ανοίγουν σαν φούστα και άρα το σακάκι είναι μικρό; Τελεταίο και σημαντικότερο, κλείνοντας το κουμπί δεν θα πρέπει να δημιουργούνται “ρυτίδες” γύρω του.

5) ΤΟ Χ ΠΟΥ «ΤΣΑΚΙΖΕΙ»
Ένα τελευταίο super SOS στοιχείο έχει να κάνει με τη γενική εικόνα σας στον καθρέφτη. Εάν προβάρετε το κοστούμι και, κουμπώνοντάς το δημιουργείται κάτω από το στήθος σας ένα «Χ», τότε μιλάμε για τραγικά λάθος κόψιμο ή/και εφαρμογή.

share