https://iniconswetrust.com

Groomingnewhomeslider

GROOMING

The scents of summer

Φωτογραφος: Σπύρος Χαμάλης
Κείμενο: Ελένη Σκαλκώτου

Είναι μυρωδιές που ποτέ δεν συνειδητοποιούμε, αλλά που παραμένουν στις καρδιές μας όλη μας τη ζωή.

Είναι μυρωδιές που ποτέ δεν συνειδητοποιούμε, αλλά που παραμένουν στις καρδιές μας όλη μας τη ζωή. Και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αρωματικοί οίκοιμε μερικές μόνο σταγόνες μπορούν ναξυπνούν ξανά μέσα μας αυτές τις θαμμένες μνήμες. Σύμφωνα με τους expertsο λόγος που το καλοκαίρι πρωταγωνιστές στις επιλογές μας είναι κατά κανόνατα αρώματα που περιέχουν νότες εσπεριδοειδών ή εκείνα με θαλάσσια συμφωνίες είναι το γεγονός ότι ταιριάζουν ιδανικά με την εποχή αλλά και γιατί εμείς οι ίδιοι τείνουμε να τα συσχετίζουμε με φρεσκάδα, δροσιά και μνήμες καλοκαιρινών παιδικών διακοπών.

Citrus Scents
Τίποτα δεν σηματοδοτεί καλύτερα το καλοκαίρι από την αναζωογονητική μυρωδιά και τηφρεσκάδα των εσπεριδοειδών.Μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αρωμάτων πουμε την ελκυστική τους μυρωδιά κερδίζει τους περισσότερους.Ελαφριά, δροσερά και αέρινα σαν μια βόλτα σε λεμονόκηπο τα αρώματα με εσπεριδοειδή χαρακτήρα παρόλο που φοριούνται όλο το χρόνο δεν παύουν να αποτελούν την Νο 1 προτίμηση των περισσότερων τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εσπεριδοειδή έχουν αυτή τη μαγική και χαρακτηριστική ευωδιά που μυρίζει καθαριότητα και γι’αυτό προτιμούντε ενώ σύμφωνα με τους αρωματοποιούς το άρωμα που αναδύουν έχει την ιδιότητα να μας κρατάει σε εγρήγορση –έξτρα ατού όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Perfect for: Μεσογειακούς προορισμούς, διαλείμματα στην πόλη, γαλήνια βράδια, τη δουλειά.

Marine vibes
Μια ακόμη αρωματική κατηγορία που υπερτερεί το καλοκαίρι είναι οι συνθέσεις που χαρακτηρίζονται ως marine ή aquatic. Αρώματα δηλαδή με έντονα υγρά στοιχεία και μυρωδιές της θάλασσας.Κάποιες φορές φρέσκα, κάποιες άλλες ελαφρώς πικρά και αλμυρά, έγιναν δημοφιλή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που πρώτο εμφανίστηκαν, με πρωταγωνιστές το Escape του Calvin Klein και το L'Eau d'Issey από τον Issey Miyake. Σήμερα, 28 χρόνια μετά η λατρεία για την αρωματική αυτή κατηγορία εξακολουθεί να «παρασύρει»τις μύτες μας. Πρόκειται για οζονικά αρώματα που όπως κάθε άρωμα ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις. Μας θυμίζουν ευτυχισμένες μέρες παραλίας και διακοπών,όταν ο ήλιος έλαμπε και είχαμε άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μαςκαι η ανεμελιά κυριαρχούσε. Σφραγισμένες στη μνήμη εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές καλοκαιρινών διακοπών, που αυτό το καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι αρωματοποιοί προσπάθησαν να κλείσουν σε μπουκάλι μεταφέροντάς μας έστω και νοερά στην ανεμελιά και την αίσθηση ελευθερίας του ωκεανού και των παιδικών μας χρόνων.

Perfect for: Διακοπές δίπλα στη θάλασσα, φυσιολάτρες και όσους αγαπούν την περιπέτεια.

Summer Edition
Η απόδειξη ότι οι άνθρωποι γενικά επιθυμούν ελαφρύτερα, πιο εποχιακά αρώματα μόλις ο υδράργυρος αρχίσει να ανεβαίνει είναι να ανατρέξει κανείς στον πολλαπλασιασμό των «καλοκαιρινών εκδόσεων» που δημιουργούν τα κλασσικά αρώματα. Κατάλληλα διαμορφωμένες και με ελαφρύτερες συνθέσεις οι καλοκαιρινές εκδοχές των αρωμάτωνμας επανασυστήνονταισχεδόν κάθε καλοκαίρι. Ειδικά σχεδιασμένες για να είναι ελαφρύτερες και πιο φρέσκεςεξακολουθούν να παραμένουν πιστές στην αρχική σύνθεση του αρώματος με μόνη διαφορά ότι εμπλουτίζονται με έξτρα δροσιά. Για να το πετύχουν αυτό συχνά οι αρωματοποιοί αντικαθιστούντις πολύ βαριές νότες με ζουμερά φρούτα όπως μανταρίνι, γκρέιπφρουτ και πεπόνι ή αναζωογονητικές νότες όπως μέντα και τζίντζερ. Ξεχωρίζουν από τις λέξεις Eau Fraîche, été ή Summer πάνω στο μπουκάλι. Perfect for: Για όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την αρωματική τους ταυτότητααλλάταυτόχρονα επιθυμούν κάτι περισσότερο αρμονικό με την εποχή.

share
go down

Please rotate your device or view the website in a wide screen